Kypseli apartment | Victor’s garden
Category: Interior Design
Photography: Alina Lefa
2019

Kypseli apartment | Victor’s garden
Category: Interior Design
Photography: Alina Lefa
2019

VIEW PHOTOS VIEW INFO

PROJECT: Kypseli apartment | Victor’s garden

LOCATION: Drosopoulou, Kypseli, Athens

AREA: 70m2

STATUS: Completed, October 2019

DESIGNED BY: Studiomateriality

LEAD DESIGNER: Miltos Kontogiannis

DESIGN TEAM: Nancy Karagianni

3D VISUALISATION: Nicolas Hadjipourganis

PHOTOGRAPHY: Alina Lefa

TEXT: Edited by Gaia Deligianni

 

Meet your greens.

In Kypseli, you can immerse yourself in the greenest apartment in the city designed by Studiomateriality.

Victor’s garden is a space renovated by Studiomateriality in the heart of Kypseli, a lively bee-hivy district in the center of Athens.

The designer’s renovation encompasses a kitchen, a bathroom and a three living spaces in one flour.

Walls, floors and ceilings are painted in various shades, from mint, sage green to forest green. The herringbone-patterned floor was interrupted from cement floor, giving a more modern and pop twist to the residence.

In the entrance, a Victor Hugo’s quote from ‘The Miserables’ welcomes the visitor:

‘’A garden to walk in and immensity to dream in; what more could he ask? A few flowers at his feet and above him the stars.’’

The use of color in large surfaces of the house not only gave style but was also visually widened the spaces, in an otherwise normal proportioned property.

‘’Our solution was to fill this residence with life, so that the visitor can feel calm, re-energized and balanced in a very urban environment, ‘’ said the designer.

The floral-themed stickers with the signature graphic technique by studiomateriality, were decorating the lower parts of the walls around the rooms.

A green palette was selected to coat the ceiling and the floor of the kitchen, where oak wood and white marble have also been forming the cabinet and the storage equipment. This place is filled with warm and inviting vibes.

Metal grates and ceiling have also been painted in forest-green tones to subtly introduce more colour in the bathroom. The walls and floor were decorated by white and grey tiles, forming what the practice describes as a “clean and modern” bathroom.

The Victor’s Garden apartment is one of the several projects the studiomateriality has completed in Athens.

Enter Victor’s garden. Catch your breath through the green scenery. Enter the city vibe again.

 

 

ring the bell. enter Victor's garden. enjoy. ring the bell. enter Victor's garden. enjoy. ring the bell. enter Victor's garden. enjoy. ring the bell. enter Victor's garden. enjoy.